Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës ciqe
ciqe:

cíq/e,-ja f. sh. -e(t) zool. bishtatundës.

cik:

ci/k,-kuI m. sh. -qe(t) 1. buza e një ene, e një thesi etj.: cikcik buzë më buzë, plot e përplot. 2. fig. vlugu, kulmi, pisku: ciku i dimrit (i verës); në cik të vapës; në cik të rinisë.

Sinonime / Të përafërta:
bishtatundës
Të ngjashme:
cëqe:

cëq/e,-ja (cëk/e,-ja) f. sh. -e(t) 1. gyp i hollë në mbyllësen e shishes për të hedhur lëngjet pak e nga pak; shishe e vogël me një gyp të tillë. 2. stërlagës.

cime:

cím/e,-ja f. sh. -e(t) zool. 1. cironkë. 2. gjuhcë.

cive:

civé,-ja f. gjell. 1. qepë a presh i grirë, që fërgohet në vaj, përzihet me salcë a me spec djegës dhe i hidhet gjellës. 2. qull me miell të fërguar, me hudhra ose me arra.

liqe:

líq/e,-ja f. sh. -e(t) bot. xinë.