Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës ciqërak
ciqërak:

ciqërák,-e mb. i ciqër.

Të ngjashme:
dimërak:

dimërák,-u m. sh. -ë(t) zool. borës.

dimërak:

dimërák,-e mb., edhe si em., që piqet vonë ose që mund të ruhet për dimër; dimëror: mollë dimërake.

ciqër:

cíqër (i, e) mb. i egër, që nuk hahet (kryesisht për fiqtë).

çirak:

çirák,-uI m. sh. -ë(t) 1. hist. djalë që punonte si ndihmës pa shpërblim te një zejtar për të mësuar mjeshtërinë; vjet. djalë i vogël që bënte punë ndihmëse në një dyqan: çiraku i këpucarit. 2. fig. shërbëtor.

çirak:

çirák,-uII m. sh. -ë(t) 1. kandil, bishtuk; mbajtëse kandili a qiriu; pishtar. 2. sh. tre gurë që vihen si këmbje në zjarr.