Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cipura
cipura:

cípura, (t) f. sh. bërsi.

Sinonime / Të përafërta:
bërsi
Të ngjashme:
cinurë:

cinúr/ë,-a f. sh. -a(t) kapaku i syrit, qepallë; qerpik.

cipull:

cípu/ll,-lliI m. sh. -j(t) etnogr. vel i hollë që i hidhet nuses në kokë; napë.

cipull:

cípu/ll,-lliII m. sh. -j(t) fik me kokrra gjatoshe, cipëholla e të kuqërreme; patëllxhanës.

capuar:

capúar (i, e) mb. i çapuar.

cituar:

citúar (i, e) mb. që është cituar.