Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës ciperome
cipëromë:

cipëróm/ë,-a f. sh. -a(t) shtresë e hollë resh a mjegulle.

Të ngjashme:
piperore:

piperór/e,-ja f. sh. -e(t) mbajtëse piperi.

cicerone:

cicerón,-e, -ia f. sh. -e(t).

cicërimë:

cicërím/ë,-a f. sh. -a(t) 1. zëri i zogjve kur cicërojnë: cicërima e dallëndysheve (e trumcakëve). 2. fig. e folur e shpejtë dhe me zë të hollë e të ëmbël: cicërima e fëmijëve.

cipërohet:

cipër/óhet vetv.v. III, -úa (u), -úar zë cipë të hollë; mbulohet me një cipë të hollë resh (për qiellin).

çipërohet:

çipëróhet vetv. v. III. currohet. / pës. çipëróhet v. III.