Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës ciperohet
cipërohet:

cipër/óhet vetv.v. III, -úa (u), -úar zë cipë të hollë; mbulohet me një cipë të hollë resh (për qiellin).

çipërohet:

çipëróhet vetv. v. III. currohet. / pës. çipëróhet v. III.

Të ngjashme:
cikëtohet:

cikëtóhet vetv. v. III e cikëton.

çamërohet:

çamëróhet vetv. v. III thërrmohet. / pës. çamëróhet v. III.

cipëromë:

cipëróm/ë,-a f. sh. -a(t) shtresë e hollë resh a mjegulle.