Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cipekuq
cipekuq:

cipekúq,-i m. gjell. ëmbëlsirë si qumështori, që bëhet me kulloshtër.

cipëkuq:

cipëkúq,-e mb. lëkurëkuq: mollë cipëkuqe.

Të ngjashme:
cinakuq:

cinakúq,-i m. sh. -ë(t) zool. gushëkuq.

qimekuq:

qimekúq,-e mb., edhe si em., me qimet të kuqe (për kafshët dhe njerëzit); kuqalash.