Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cipebardhe
cipëbardhë:

cipëbárdhë mb. lëkurëbardhë (për pemë e perime).

Të ngjashme:
ditëbardhë:

ditëbárdhë mb., edhe si em., edhe ur., fatbardhë, i lumtur; kund. ditëzi.

qimebardhë:

qimebárdhë mb., edhe si em., me qime të bardha (për kafshët dhe për njerëzit); flokëbardhë; kund. qimezi.