Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cinxami
cinxami:

cinxamí,-u m. sh. -nj(të) zool. zog shumë i vogël, i ngjashëm me trumcakun, që rri nëpër ferra; çerr, ferrak.

Sinonime / Të përafërta:
çerr
ferrak
Të ngjashme:
cingali:

cingalí,-a f. sh. -(të) këmbëza e armës: rri në cingali rri gjithnjë gati.