Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cinxakuq
cinxakuq:

cinxakúq,-i m. sh. -ë(t) zool. cinxami me një pullë të kuqe.

Të ngjashme:
cinakuq:

cinakúq,-i m. sh. -ë(t) zool. gushëkuq.