Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cinure
cinurë:

cinúr/ë,-a f. sh. -a(t) kapaku i syrit, qepallë; qerpik.

Sinonime / Të përafërta:
qepallë
qerpik
Të ngjashme:
cigare:

cigár/e,-ja f. sh. -e(t) duhan i grirë e i mbështjellë me letër të hollë si gypth: cigare me filtër; letër cigareje; paketë cigaresh; dredh një cigare.

cilore:

cilór/e,-ja f. sh. -e(t) mbulesë tryeze.

cingare:

cingár/e,-ja f. sh. -e(t) zile a këmborë e vogël: më mbeti cingare më mbeti si barrë.

cingore:

cingór/e,-ja f. sh. -e(t) enë cingoje.

cipura:

cípura, (t) f. sh. bërsi.