Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cingush
cingush:

cingúsh,-i m. sh. -ë(t) zool. zog i vogël i pyjeve, me kokë të madhe.

Të ngjashme:
cinglash:

cínglash ndajf. cingëlthi.

cingull:

cíngu/ll,-lli m. sh. -j(t) fik i vonë, me kokrra të bardha e të vogla.

cingth:

cingth,-i m. sh. -a(t) 1. cingël. 2. hekur në majën e boshtit të mullirit të blojës, ku mbështetet e vjen rrotull guri i sipërm.

cingun:

cingún,-e mb., edhe si em., dorështrënguar.

ngush:

ngush kal., -a, -ur përqafoj.