Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cingortë
cingortë:

cingórtë (i, e) mb. i akullt, i cingërimtë: ujë i cingortë.

Të ngjashme:
cingore:

cingór/e,-ja f. sh. -e(t) enë cingoje.

cingor:

cingór,-i m. acar, cingërimë; cipë e hollë a hell akulli.

cingonë:

cingón/ë,-a f. sh. -a(t) gajde; pipëz, curle.