Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cingonë
cingonë:

cingón/ë,-a f. sh. -a(t) gajde; pipëz, curle.

Sinonime / Të përafërta:
pipëz
curle
Të ngjashme:
xingonë:

xingón/ë,-a f. sh. -a(t) humnerë.

cingore:

cingór/e,-ja f. sh. -e(t) enë cingoje.

cingor:

cingór,-i m. acar, cingërimë; cipë e hollë a hell akulli.

cingun:

cingún,-e mb., edhe si em., dorështrënguar.

cingo:

cíngo,-ja f. sh. -(t) fletë e hollë prej metali të smaltuar, që përdoret për të bërë enë të ndryshme; enë prej flete të tillë.