Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cingo
cingo:

cíngo,-ja f. sh. -(t) fletë e hollë prej metali të smaltuar, që përdoret për të bërë enë të ndryshme; enë prej flete të tillë.

Të ngjashme:
cingor:

cingór,-i m. acar, cingërimë; cipë e hollë a hell akulli.

cing:

cing onomat. shpreh një tingull a një zhurmë sikur përplasen gotat.

cangë:

cáng/ë,-a f. sh. -a(t), edhe si mb., bised. 1. pemë e papjekur dhe e fortë: fik cangë. 2. fig. njeri i papjekur nga mendja.

cengë:

céng/ë,-a f. sh. -a(t) shami, me të cilën i lidhin gojën të vdekurit: të lidhsha cengën! (mallk.) vdeksh!

cfingj:

cfingj,-i m. sh. -a(t) zool. bishtatundës.