Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cinglas
cinglas:

cínglas (cínglazi) ndajf. cingëlthi.

Sinonime / Të përafërta:
cingëlthi
Të ngjashme:
cinglash:

cínglash ndajf. cingëlthi.

cingali:

cingalí,-a f. sh. -(të) këmbëza e armës: rri në cingali rri gjithnjë gati.

cingëlar:

cingëlár,-i m. sh. -ë(t) çikërrimtar.