Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cingeroj
cingëroj:

cingër/ójI jokal., -óva, -úar mërdhij shumë.

cingëroj:

cingër/ójII jokal., -óva, -úar 1. nxjerr zë të hollë, të zgjatur e si të çjerrë; kuis, pingëron (për kafshët e për kandrrat); qaj me zë të hollë e vajtues (për fëmijët). 2. fig. ankohem, qahem. 3. më kumbon në veshë një tingull i hollë e i zgjatur.

Sinonime / Të përafërta:
ankohem
qahem
Të ngjashme:
cangëroj:

cangër/ój kal., -óva, -úar e bëj të fortë a të ngurtë; e bëj bajat.

cingëloj:

cingël/ój kal., -óva, -úar zbukuroj me xhingla.

cangëloj:

cangël/ój kal., -óva, -úar ngre a mbaj pezull, çoj cangël. / pës. cangël.het v. III.

cingëris:

cingërís kal., -a, -ur 1. ngacmoj me dorë a shpoj me diçka; e trazoj që të ecë a të lëvizë nga vendi; përpjek a shkrep urët e zjarrit. 2. fig. ngacmoj, thumboj: ia cingërisi nervat.