Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cingelore
cingëlore:

cingëlór/e,-ja f. sh. -e(t) 1. varg me cingla e stoli të ndryshme që mbahet në qafë. 2. dyqan çikërrimash.

Të ngjashme:
cingalor:

cingalór,-e mb., edhe si em., i thatë e i dobët: grua cingalore.

cingore:

cingór/e,-ja f. sh. -e(t) enë cingoje.

cingëlane:

cingëlán/e,-ia f. sh. -e(t), edhe si mb., grua që zbukurohet me xhingla, pispillaqe.

cingëlatore:

cingëlatór/e,-ja f. sh. -e(t) grua që zbukuron nuset me xhingla.

cingëlimë:

cingëlím/ë,-a f. sh. -a(t) cingare.