Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cingare
cingare:

cingár/e,-ja f. sh. -e(t) zile a këmborë e vogël: më mbeti cingare më mbeti si barrë.

Të ngjashme:
cingore:

cingór/e,-ja f. sh. -e(t) enë cingoje.

cigare:

cigár/e,-ja f. sh. -e(t) duhan i grirë e i mbështjellë me letër të hollë si gypth: cigare me filtër; letër cigareje; paketë cigaresh; dredh një cigare.

cingali:

cingalí,-a f. sh. -(të) këmbëza e armës: rri në cingali rri gjithnjë gati.

cingaris:

cingarís kal., -a, -ur fërgoj derisa të skuqet fort e të thahet; skuq: cingaris qepët.

cingëri:

cingërí,-a f. sh. -(të) grindje për çikërrima, gërnjë.