Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cingalor
cingalor:

cingalór,-e mb., edhe si em., i thatë e i dobët: grua cingalore.

Të ngjashme:
cingëlar:

cingëlár,-i m. sh. -ë(t) çikërrimtar.

cingëloj:

cingël/ój kal., -óva, -úar zbukuroj me xhingla.

cingëlore:

cingëlór/e,-ja f. sh. -e(t) 1. varg me cingla e stoli të ndryshme që mbahet në qafë. 2. dyqan çikërrimash.

cirkalor:

cirkalór,-e (cërkalór,-e) mb., edhe si em., pikëlor: pulë cirkalore.

cikalor:

cikalór,-e mb., edhe si em., pikëlor, çikalor.