Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cinglane
Të ngjashme:
cingëlane:

cingëlán/e,-ia f. sh. -e(t), edhe si mb., grua që zbukurohet me xhingla, pispillaqe.

cinglash:

cínglash ndajf. cingëlthi.

cingare:

cingár/e,-ja f. sh. -e(t) zile a këmborë e vogël: më mbeti cingare më mbeti si barrë.

cinglas:

cínglas (cínglazi) ndajf. cingëlthi.

cigane:

cigán,-e, -ia f. sh. -e(t).

cingonë:

cingón/ë,-a f. sh. -a(t) gajde; pipëz, curle.