Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës cingërimtë
cingërimtë:

cingërímtë (i, e) mb. shumë i ftohtë; i ngrirë; i acartë e i kthjellët: mot i cingërimtë.

Të ngjashme:
cingërimë:

cingërím/ë,-aI f. sh. -a(t) 1. të ftohtë i madh e i thatë, acar; ngrica e dimrit. 2. dridhje nga të ftohtët, mornica: kam (më shkojnë) cingërima.

cingërimë:

cingërím/ë,-aII f. sh. -a(t) 1. zë i hollë, i zgjatur dhe si i çjerrë; të qarët e një kafshe, kuitje, pingërimë. 2. kumbim i hollë e i zgjatur në veshë; tringëllimë.

cingëlimë:

cingëlím/ë,-a f. sh. -a(t) cingare.

cinxërimë:

cinxërím/ë,-a f. sh. -a(t) kënga e gjinkallës.

cingërim:

cingërím,-i m. 1. veprimi sipas foljes. 2. cingërimë.