Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cingëri
cingëri:

cingërí,-a f. sh. -(të) grindje për çikërrima, gërnjë.

Sinonime / Të përafërta:
gërnjë
Të ngjashme:
cingëris:

cingërís kal., -a, -ur 1. ngacmoj me dorë a shpoj me diçka; e trazoj që të ecë a të lëvizë nga vendi; përpjek a shkrep urët e zjarrit. 2. fig. ngacmoj, thumboj: ia cingërisi nervat.

lingëri:

lingërí,-a f. sh. -(të) luftë a përleshje e vogël dhe e shkurtër.

cingërim:

cingërím,-i m. 1. veprimi sipas foljes. 2. cingërimë.

cingërim:

cingërim,-i m. 1. veprimi sipas foljes. 2. cingërimë.

cingali:

cingalí,-a f. sh. -(të) këmbëza e armës: rri në cingali rri gjithnjë gati.