Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cingëloj
cingëloj:

cingël/ój kal., -óva, -úar zbukuroj me xhingla.

Të ngjashme:
cangëloj:

cangël/ój kal., -óva, -úar ngre a mbaj pezull, çoj cangël. / pës. cangël.het v. III.

cingëroj:

cingër/ójI jokal., -óva, -úar mërdhij shumë.

cingëroj:

cingër/ójII jokal., -óva, -úar 1. nxjerr zë të hollë, të zgjatur e si të çjerrë; kuis, pingëron (për kafshët e për kandrrat); qaj me zë të hollë e vajtues (për fëmijët). 2. fig. ankohem, qahem. 3. më kumbon në veshë një tingull i hollë e i zgjatur.

cingalor:

cingalór,-e mb., edhe si em., i thatë e i dobët: grua cingalore.

cangëroj:

cangër/ój kal., -óva, -úar e bëj të fortë a të ngurtë; e bëj bajat.