Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cingëllimë
cingëllimë:

cingëllím/ë,-a f. sh. -a(t) tringëllima e hollë e cingares.

Të ngjashme:
cingëllim:

cingëllím,-i m. sh. -a(t) 1. veprimi sipas foljes. 2. cingëllimë.

hingëllimë:

hingëllím/ë,-a f. -a(t) 1. zëri a britma që nxjerrin kuajt kur hingëllijnë. 2. edhe fig., edhe keq., zë i ngjashëm me këtë britmë; qeshje me ndërprerje.

tingëllimë:

tingëllím/ë,-a f. sh. -a(t) 1. tingëllim2. 2. let. poezi lirike me katër strofa, ku dy të parat kanë nga katër vargje e dy të dytat nga tri vargje; sonet: mjeshtër tingëllimash.

cingëlimë:

cingëlím/ë,-a f. sh. -a(t) cingare.

tringëllimë:

tringëllím/ë,-a f. sh. -a(t) 1. tingull i hollë e i kumbueshëm që lëshon diçka kur e godasim etj.: tringëllima e çelësave. 2. trokitje.