Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cingëliq
cingëliq:

cingëlíq,-e mb., edhe si em., shumë i dobët e i hequr.

Të ngjashme:
cingëliqe:

cingëlíq/e,-ja f. sh. -e(t) cingare e vogël.

cingëlim:

cingëlím,-i m. veprimi sipas foljeve.

cingali:

cingalí,-a f. sh. -(të) këmbëza e armës: rri në cingali rri gjithnjë gati.

cingëlar:

cingëlár,-i m. sh. -ë(t) çikërrimtar.

cingëlimë:

cingëlím/ë,-a f. sh. -a(t) cingare.