Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cingëlar
cingëlar:

cingëlár,-i m. sh. -ë(t) çikërrimtar.

Të ngjashme:
cingëluar:

cingëlúar (i, e) mb. që është cingëluar.

cingalor:

cingalór,-e mb., edhe si em., i thatë e i dobët: grua cingalore.

cinglas:

cínglas (cínglazi) ndajf. cingëlthi.

cangëlan:

cangëlán,-e mb., edhe si em., i leckosur, zhelan.

cingëlane:

cingëlán/e,-ia f. sh. -e(t), edhe si mb., grua që zbukurohet me xhingla, pispillaqe.