Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cinakuq
cinakuq:

cinakúq,-i m. sh. -ë(t) zool. gushëkuq.

Sinonime / Të përafërta:
gushëkuq
Të ngjashme:
cinxakuq:

cinxakúq,-i m. sh. -ë(t) zool. cinxami me një pullë të kuqe.

cipekuq:

cipekúq,-i m. gjell. ëmbëlsirë si qumështori, që bëhet me kulloshtër.

cipëkuq:

cipëkúq,-e mb. lëkurëkuq: mollë cipëkuqe.

pikakuq:

pikakúq,-e mb., edhe si em., që ka pika të kuqe në trup (për kafshë e shpendë).