Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cinabel
cinabel:

cinabél,-i m. sh. -a(t) vesh rrushi i bardhë dhe me kokrra të ngjeshura.

Të ngjashme:
cimbël:

címb/ël,-laI f. sh. -la(t) 1. cifël; grimcë. 2. bisk; fundçe duhani. 3. fig. cen: njeri me cimbël.

cimbël:

címb/ël,-laII f. sh. -la(t) bot. barishte e brigjeve shkëmbore, me gjethe të vogla e të mbledhura tufë, që hahet e zier si sallatë.

cingël:

cíng/ël,-li m. (cíng/ël,-la f.) sh. -la(t) 1. shkop i shkurtër, të cilin fëmijët e goditin me një shkop më të gjatë; loja me këtë shkop: shkop e cingël; është sa një cingël është shumë i vogël e i imët; / shkop i vogël për të ngritur grackën e zogjve, për të thurur spikun në vegjë etj. 2. xhingël.

cibël:

cíb/ël,-la f. sh. -la(t) sternë: ujë cible.