Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cimocë
cimocë:

cimóc/ë,-a f. sh. -a(t) ndrizë.

Të ngjashme:
cikomë:

cikóm/ë,-a f. sh. -a(t) bised. spango; litar i hollë prej liri: cikoma e samarit.

mimozë:

mimóz/ë,-a f. sh. -a(t) bot. dru i brishtë i viseve të ngrohta, që çel herët në pranverë lule të verdha me erë të mirë.

cicë:

cíc/ë,-a f. sh. -a(t) fëm. sisë.

cimë:

cím/ë,-aI f. sh. -a(t) det. litar i trashë për të lidhur anijen në breg; litar: hodhi (mblodhi) cimën.

cimë:

cím/ë,-aII f. sh. -a(t) bot. tufë lulesh nga e njëjta nyjë e kërcellit të bimës.