Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cime
cime:

cím/e,-ja f. sh. -e(t) zool. 1. cironkë. 2. gjuhcë.

cimë:

cím/ë,-aI f. sh. -a(t) det. litar i trashë për të lidhur anijen në breg; litar: hodhi (mblodhi) cimën.

cimë:

cím/ë,-aII f. sh. -a(t) bot. tufë lulesh nga e njëjta nyjë e kërcellit të bimës.

Sinonime / Të përafërta:
cironkë
gjuhcë
Të ngjashme:
cimb:

cimb,-i m. sh. -a(t) 1. grep i vogël për të qëndisur; sqep. 2. pickim, thumbim.

cimb:

cimb kal., -a, -ur pickoj, thumboj. / pës. címbem.

ciqe:

cíq/e,-ja f. sh. -e(t) zool. bishtatundës.