Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cimbur
cimbur:

cimbúr,-i m. sh. -ë(t) zool. këpushë.

cimb:

cimb kal., -a, -ur pickoj, thumboj. / pës. címbem.

Sinonime / Të përafërta:
këpushë
Të ngjashme:
cimbal:

cimbál,-i m. sh. -e(t) muz. vegël me dy pjata bronzi, që përplasen sipas ritmit.

cimbël:

címb/ël,-laI f. sh. -la(t) 1. cifël; grimcë. 2. bisk; fundçe duhani. 3. fig. cen: njeri me cimbël.

cimbël:

címb/ël,-laII f. sh. -la(t) bot. barishte e brigjeve shkëmbore, me gjethe të vogla e të mbledhura tufë, që hahet e zier si sallatë.

cimbil:

cimbíl,-i m. sh. -ë(t) bodec; bizë.