Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cimbthi
cimbthi:

címbthi ndajf. pisk; shtrënguar: e kapi cimbthi.

Sinonime / Të përafërta:
pisk
shtrënguar
Të ngjashme:
cingthi:

cíngthi ndajf. duke kërcyer në ecje me një këmbë, çalakëmbëzi.