Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës cimbalist
cimbalist:

cimbalíst,-i m. sh. -ë(t) muz. ai që i bie cimbalit.

Të ngjashme:
simbolist:

simbolíst,-i m. sh. -ë(t) ithtar i simbolizmit: simbolistët e shekullit të kaluar.

simbolist:

simbolíst,-e, mb. që ndjek simbolizmin: poet simbolist; poezia simboliste.