Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cimarte
cimarte:

cimárt/e,-ja f. sh. -e(t) bot. shkurre e viseve bregdetare, me gjethe të vogla e me lule të verdha, që lidhin kokrra të zeza.

Të ngjashme:
cigare:

cigár/e,-ja f. sh. -e(t) duhan i grirë e i mbështjellë me letër të hollë si gypth: cigare me filtër; letër cigareje; paketë cigaresh; dredh një cigare.

cimar:

cimár,-i m. sh. -ë(t) pjesë e vegjës me dy rripa metali të dhëmbëzuar anash, e cila e mban pëlhurën të shtrirë para se të mblidhet në shul.

litartë:

litártë (i, e) mb. prej litari: kapistall i litartë.

qimeartë:

qimeártë mb. poet. me qime të verdha e të ndritshme si ari.

çartë:

çárt/ë,-a f. bised. grindje; përçarje: u hyri çarta.