Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cilindroj
cilindroj:

cilindr/ój kal., -óva, -úar tek. sheshoj e ngjesh me cilindër, ruloj: cilindroj rrugën. / pës. cilindróhet v. III.

Sinonime / Të përafërta:
ruloj
Të ngjashme:
cilindrik:

cilindrík,-e mb. spec. që ëshë si cilindër: trup cilindrik.

cilindrim:

cilindrím,-i m. sh. -e(t) veprimi sipas foljes: makinë cilindrimi.