Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cilinë
cilinë:

cilín/ë,-a f. sh. -a(t) art. përparëse mëndafshi e qëndisur me ar.

Të ngjashme:
celinë:

celín/ë,-a f. sh. -a(t) 1. tabani i tokës. 2. ngricë, të ftohtë i madh.

cilido:

cilidó, ciladó sh. cilëtdó, cilatdó pacak. secili prej qenieve ose prej sendeve të një lloji a të një grupi; njëri prej qenieve a prej sendeve të një lloji a të një grupi; kushdo, gjithkush; çdo: cilido që të jetë; flet me cilëndo.

cilivi:

ciliví,-a f. sh. -(të) shilarës.

rilind:

rilínd jokal., -a, -ur 1. lart. rilindem: rilindi vendi; / kal. i jap jetë të re. 2. v. III fig. ringjallet: rilind një teori (një rrymë); i rilindi shpresa (besimi).

cilik:

cilí/k,-ku m. sh. -qe(t) bised. përrua i vogël; rrëke.