Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës cilësoj
cilësoj:

cilës/ój kal., -óva, -úar libr. 1. e vlerësoj dikë a diçka sipas cilësive që ka; e karakterizoj sipas një vetie a një tipari; e quaj, e çmoj: e cilësoj të aftë (më të mirin); e cilësuan fajtor. 2. përcaktoj qenien e dikujt a të diçkaje dhe e dalloj nga të tjerët: e cilësoi me emër. / pës. cilësóhem.

Të ngjashme:
cilësor:

cilësór,-e mb. 1. që lidhet me cilësinë, i cilësisë; nga cilësia: dallime (ndryshime) cilësore. 2. gjuh. përcaktor; cilësues: mbiemër cilësor; fjali cilësore; analizë cilësore (kim.) studimi i përbërjes së një lënde, duke përcaktuar elementet e saj.

cilësor:

cilësór,-i m. sh. -ë(t) gjuh. përcaktor.

bijësoj:

bijës/ój kal., -ói, -úar e bëj bijë në shpirt, bijoj. / pës. bijësóhem.

birësoj:

birës/ój kal., -óva, -úar drejt. e bëj bir a bijë në shpirt. / pës. birësóhem.

cicëroj:

cicër/ój jokal., -óva, -úar 1. nxjerr tinguj të hollë, të dridhur e të këndshëm: cicërojnë zogjtë. 2. fig. flas shpejt, me zë të hollë e të ëmbël: cicërojnë fëmijët.