Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cikute
cikutë:

cikút/ë,-a f. sh. -a(t) bot. barishte e lartë, me gjethe të holla, me lule të bardha dhe me rrënjë të trasha të helmëta.

Të ngjashme:
çifute:

çifút,-e, -ja f. sh. -e(t).

cakule:

cakúl/e,-ja f. sh. -e(t) 1. cakë a trastë e vogël. 2. flluskë në lëkurë; gungë, xhungë.

cikues:

cikúes,-e mb., edhe si em., që ngacmon e thumbon të tjerët.

cokure:

cokúr/e,-ja f. sh. -e(t) zool. koce.

cikatje:

cikátj/e,-a f. sh. -e(t) 1. veprimi sipas foljes. 2. cikamë.