Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cikutë
cikutë:

cikút/ë,-a f. sh. -a(t) bot. barishte e lartë, me gjethe të holla, me lule të bardha dhe me rrënjë të trasha të helmëta.

Të ngjashme:
cikues:

cikúes,-e mb., edhe si em., që ngacmon e thumbon të tjerët.

cikat:

cikát jokal. v. III, -i, -ur ushton, jehon: më cikat veshi.

cikth:

cikth,-i m. 1. hirrë kosi a djathi, cik. 2. mjegull e hollë, që bie verës në vende të ulëta.

cikamë:

cikám/ë,-a f. sh. -a(t) ushtimë e veshit, jehonë e vogël.

cikomë:

cikóm/ë,-a f. sh. -a(t) bised. spango; litar i hollë prej liri: cikoma e samarit.