Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cikth
cikth:

cikth,-i m. 1. hirrë kosi a djathi, cik. 2. mjegull e hollë, që bie verës në vende të ulëta.

Sinonime / Të përafërta:
cik
Të ngjashme:
cukth:

cukth,-i m. sh. -a(t) 1. zool. akrep. 2. kodër e vogël.

fikth:

fikth,-i m. 1. anat. pjesa e dalë në grykën e burrave që duket në gushë si nyell. 2. fik i papjekur.

mikth:

mikth,-i m. sh. -a(t) zool. euf. bulkth.

pikth:

pikth,-i m. sh. -a(t) zool. qukapik.

çakth:

çakth,-i m. sh. -a(t) zool. qukapik.