Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cikome
cikomë:

cikóm/ë,-a f. sh. -a(t) bised. spango; litar i hollë prej liri: cikoma e samarit.

Sinonime / Të përafërta:
spango
Të ngjashme:
cikamë:

cikám/ë,-a f. sh. -a(t) ushtimë e veshit, jehonë e vogël.

cicole:

cicól/e-ja f. sh. -e(t) furrik; veza e furrikut.

cilore:

cilór/e,-ja f. sh. -e(t) mbulesë tryeze.

fikore:

fikór/e,-ja f. sh. -e(t) ngastër toke me fiq.

cikoj:

cik/ój kal., -óva, -úar 1. prek lehtë, cek. 2. fig. ngacmoj, thumboj: e cikoi keq. / pës. cikóhem.