Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës ciknos
ciknos:

ciknós kal., -a, -ur e bëj të zërë ciknë: ciknos qumështin.

Të ngjashme:
ciflos:

ciflós kal., -a, -ur cifloj.

cikalos:

cikalós kal., -a, -ur e bëj me pika të vogla.

ciklon:

ciklón,-i m. sh. -e(t) meteor. erë shumë e vrullshme, e shpejtë si shtjellë, zakonisht me reshje të dendura; dredhë, shakullinë: cikloni dhe anticikloni.

ciklop:

ciklóp,-i m. sh. -ë(t) 1. mit. vigan me një sy në mes të ballit, katalan. 2. zool. lloj gaforreje grabitqare me një sy përpara.

cikues:

cikúes,-e mb., edhe si em., që ngacmon e thumbon të tjerët.