Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cikne
ciknë:

cíkn/ë,-a (cíkm/ë,-a) f. sh. -a(t) 1. acar, ngricë; brymë që bie në mot me acar: ditë me ciknë 2. pjesa e djegur dhe e ngjitur në fund të enës: cikna e gjellës; zuri ciknë.

Sinonime / Të përafërta:
acar
ngricë
Të ngjashme:
cikje:

cíkj/e,-a f. -e(t) veprimi sipas foljes.

cinkë:

cínk/ë,-a f. sh. -a(t) zool. trishtil.

çikje:

çíkj/e,-aI f. cekje.

çikje:

çíkj/e,-aII f. veprimi sipas foljeve.

cikë:

cík/ë,-a f. sh. -a(t) zool. zog pak më i madh se trumcaku, me krahë të përhimë në të verdhë dhe me bark të bardhemë.