Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës ciklonar
ciklonar:

ciklonár,-e mb. 1. meteor. që lidhet me ciklonin, i ciklonit; që është si ciklon: erë ciklonare. 2. spec. që shfrytëzon lëvizjen e ajrit si shtjellë.

Sinonime / Të përafërta:
meteor
Të ngjashme:
ciklon:

ciklón,-i m. sh. -e(t) meteor. erë shumë e vrullshme, e shpejtë si shtjellë, zakonisht me reshje të dendura; dredhë, shakullinë: cikloni dhe anticikloni.