Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës ciklamin
ciklamin:

ciklamín,-i m. sh. -ë(t) 1. bot. bimë zbukuruese, me gjethe si zemër dhe me zhardhok të trashë, me lule të kuqe në vjollcë a të bardha. 2. si mb. që ka ngjyrë të kuqe në vjollcë.

Të ngjashme:
çaklaman:

çaklamán,-e (çakramán,-e) mb., edhe si em., i rreckosur; endacak.