Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cikat
cikat:

cikát jokal. v. III, -i, -ur ushton, jehon: më cikat veshi.

cikë:

cík/ë,-a f. sh. -a(t) zool. zog pak më i madh se trumcaku, me krahë të përhimë në të verdhë dhe me bark të bardhemë.

Sinonime / Të përafërta:
jehon
Të ngjashme:
cijat:

ciját jokal., -a, -ur nxjerr një zë të hollë e të zgjatur; pingëron: cijatin minjtë (zogjtë); cijatin fëmijët; cijatin rrotat e qerres.

cikas:

cíkas ndajf. cekash: luaj cikas.

cirkat:

cirkát (cërkát) jokal., -a, -ur cirkoj.

citat:

citát,-i m. sh. -e(t) pjesë e shkurtër e fjalë për fjalë e një teksti të shkruar a e thënies së dikujt.