Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cikas
cikas:

cíkas ndajf. cekash: luaj cikas.

Sinonime / Të përafërta:
cekash
Të ngjashme:
cikat:

cikát jokal. v. III, -i, -ur ushton, jehon: më cikat veshi.

citas:

cítas (cítazi) ndajf. me shtrëngim të madh, me zor; ngjeshur.

pikas:

pikás kal., -a, -ur diktoj dikë që kërkon të fshihet; fig. zbuloj e kuptoj qëllimet e dikujt: e pikasi roja; e pikasi kush e kishte bërë. / pës. pikásem.

çikash:

çíkash ndajf. çika-çika.

bukas:

búkas (búkash) ndajf. mënyrë të luajturi me letra të përmbysura (fiton ai që ka letrën më të madhe).