Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cikame
cikamë:

cikám/ë,-a f. sh. -a(t) ushtimë e veshit, jehonë e vogël.

Të ngjashme:
cijamë:

cijám/ë,-a f. sh. -a(t) zëri i hollë e i zgjatur i minjve ose i disa zogjve jokëngëtarë; pingërimë.

cikomë:

cikóm/ë,-a f. sh. -a(t) bised. spango; litar i hollë prej liri: cikoma e samarit.

cokamë:

cokám/ë,-a f. sh. -a(t) tingulli që dëgjohet kur cokatim.

cigare:

cigár/e,-ja f. sh. -e(t) duhan i grirë e i mbështjellë me letër të hollë si gypth: cigare me filtër; letër cigareje; paketë cigaresh; dredh një cigare.

cokaqe:

cokáqe,-t f. sh. veglat për të kalitur kosën.