Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cikamë
cikamë:

cikám/ë,-a f. sh. -a(t) ushtimë e veshit, jehonë e vogël.

Të ngjashme:
cijamë:

cijám/ë,-a f. sh. -a(t) zëri i hollë e i zgjatur i minjve ose i disa zogjve jokëngëtarë; pingërimë.

cikomë:

cikóm/ë,-a f. sh. -a(t) bised. spango; litar i hollë prej liri: cikoma e samarit.

cokamë:

cokám/ë,-a f. sh. -a(t) tingulli që dëgjohet kur cokatim.

çukamë:

çukám/ë,-a f. sh. -a(t) zhurma që dëgjohet kur çukitin shpendët.

cikas:

cíkas ndajf. cekash: luaj cikas.