Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cikalor
cikalor:

cikalór,-e mb., edhe si em., pikëlor, çikalor.

çikalor:

çikalór,-e mb., edhe si em., pikëlor.

Sinonime / Të përafërta:
çikalor
Të ngjashme:
cikalos:

cikalós kal., -a, -ur e bëj me pika të vogla.

cirkalor:

cirkalór,-e (cërkalór,-e) mb., edhe si em., pikëlor: pulë cirkalore.

pikalor:

pikalór,-e mb. pikëlor.

cingalor:

cingalór,-e mb., edhe si em., i thatë e i dobët: grua cingalore.